להשתמש בכסף של פקדון

האם כשיש לי כסף של מישהו האם מותר לי להלוואות את זה שלא בידיעתו על מנת להחזיר כשיצטרך?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם הכסף נמצא אצלך כפקדון לתקופה מסוימת והוא נמסר לך ללא מעטפה סגורה וכדו', מותר להשתמש בו. אבל, אסור לבזבז אותו בצורה שתתקשה להחזיר כשתצטרך, אלא להשקיע אותו בלבד בעסקה שניתן למשוך את הכסף מיידית, וכן ניתן להסתמך על כך שיש לך אשראי מהבנק ויהיה לך מהיכן להחזיר.

אם היית רק שליח להעביר את הכסף, או שהכסף הגיע אליך באקראי או בטעות, או אם הכסף ניתן לך במעטפה סגורה, אסור לך להשתמש בו.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רצב סעיף ז ובסמ"ע שם ס"ק יח ועיין נתיבות סי' קכא סק"י.