לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מקום הדלקת נר חנוכה לבחורי ישיבה

בישיבה שלנו הפנימייה לא שוכנת בישיבה אלא במרחק של כמה רחובות.

המנהג בישיבה הוא להדליק בחדר האוכל הנמצא בישיבה ולא בפנימיה.

שאלתי היא ככה – אני הרבה מאוד פעמים יוצא לי לא לאכול בחדר האוכל של הישיבה, אלא באחד המשרדים בישיבה או במקומות אחרים.

זאת אומרת שרשמית המקום הקבוע שלי לאכול הוא כמו כל שאר הבחורים בחדר האוכל. אבל בפועל יוצא שאני ברוב הפעמים אוכל "בדרך עראי" במקומות אחרים. (ורק בארוחת הערב אני אוכל כל יום "בדרך קבע" בחדר האוכל של הישיבה).

ובכן האם אני יוצא בהדלקה שבחדר האוכל של הישיבה או לא?

תשובה:

שלום רב

נראה שמספיק לאכול ארוחה אחת בדרך קבע בחדר האוכל. ראה שו"ת שבט הלוי ח"ג סי' פג בסופו. ולכתחילה תשתדל בחנוכה לאכול שם את כל ארוחותיך.