העתקתי במבחנים וכך הוצאתי תעודה מצטיינת – האם מותר לי ליהנות ממנה?

שאלה:

כיום אני עובד ב"ה עם תעודת כושר גבוהה ומקבל בהתאם משכורת טובה. אני מודה ומתודה שהעתקתי במבחנים בכדי לקבל את הכושר, האם נחשב לגזל המשכורת הגבוהה שנותנים לי, היות והכושר ניתן לי שלא ביושר. יש לציין שהוכשרתי בתחום העבודה וכיום אם אעשה את המבחנים אני יעבור בצורה קלה.

תשובה:

אם אדם מחזיק תעודה פיקטיבית בלי ללמוד את החומר, ברור שאסור לו לקחת משכורת גבוהה כאדם בעל השכלה גבוהה, אך במקרה שלך שהינך בעל השכלה ולמדת את החומר, ואף התמחית בזמן העבודה, לכן מותר לך לקבל משכורת כבעל השכלה גבוהה, למרות שהתעודה הגיעה לידך שלא ביושר.

רב אברהם בוטרמן, רב נפתלי בן חיים, רב שלמה וייספיש