לבישת ציצית בלילה

שלום הרב! אני ילד בגיל 13 ורציתי לשאול האם יש מצווה לישון בלילה עם טלית קטן על גופי והאם זה כדאי?

תשובה:

שלום רב

על פי האר"י הק' יש ענין לישון בלילה עם ציצית לשמירה, אבל מי שעושה זאת צריך שתהיה לו ציצית מיוחדת ללילה ואחרת ליום, כיון שאם ישנת עם הציצית ולא הסרת אותה לא תוכל לברך עליה בבוקר, מספק שמא לילה אף הוא זמן ציצית, ונמצא שלא עשית כל הפסק במצוה, ואתה נכנס כאן בעצם לספק ברכות.

למעשה המנהג הרווח למי שאינו נוהג על פי קבלה, שלא לישון עם הציצית בלילה.

יום נעים ובהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חבל שהשואל לא קיבל תשובה לשאלתו, הוא שואל האם זה מצווה, והרי לדעת כמה ראשונים מקיים מצווה בלבישת הציצית בלילה אף שאינה חובה, חוץ מהעניין ע"פ קבלה.
    בעצם, השואל מעוניין לקיים מצוה, והתשובה של הרבנים מניעה אותו לכיוון שזה בעייתי מחמת ספק ברכות, וברצותו לנהוג כשורה הוא יפסיד את המצווה שהוא חפץ בה.
    ראוי היה לפרט את המצווה שהוא מקיים לכמה ראשונים, ולהוסיף ולסייג שמחמת ספק ברכות כדאי שיהיה לו ט"ק אחר כדי שיוכל להחליף בבוקר ויוכל לברך עליו, או שיש לו ט"ג שלובשו בתפילה כמנהג בני עדות המזרח שאז אינו מברך על הט"ק כלל ואין בעיה של ספק ברכות.
    אני לא יודע להכריע, אבל יתכן שיש לדון גם האם המצווה שמקיים בלילה בלבישת הציצית חשובה יותר מברכת הציצית בבוקר במקרה ואין לו אפשרות ללבוש ציצית אחרת, שלכן לא יוכל לברך.