כתיבת סת"ם בנוצת עוף טמא

בס״ד
האם אפשר להשתמש בנוצת כנף של שקנאי לכתיבת סת״ם ?

תשובה:

שלום רב

בס' קסת הסופר סימן ג סעיף ו כתב שיש להסתפק אם אפשר לכתוב בנוצת עוף טמא. אולם ראה משנת הסופר שם שהביא מכמה אחרונים שמעיקר הדין אין להחמיר בזה, כ"כ בשם המקדש מעט רעק"א ושו"ת בית שערים סי' כא. לכן, למעשה יש להמנע, אבל כמובן שאין לפסול ספר תורה שנכתב כך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד
    תודה רבה על התשובה
    האם יש מקור כלשהוא שידוע שטוען
    שהשקנאי כשר .בגמרא מובא שעוף זה יש מקומות שנוהגים לאוכלו ויש שאין נוהגים לאוכלו