האם פרסום בקו החם זה לשון הרע?

שאלה:

האם מותר לפרסם ב"קו החם" על חברה מסוימת שלא היה מרוצה ממנה או משירותיה.

תשובה:

באופן כללי אסור כיון שלא ברור שהשירות הינו לקוי אצל כולם ויתכן שיש שמרוצים והוא בכלל לשון הרע ולא שרי לתועלת בכה"ג אלא במי שבא לשאול על חברה פלונית. שיתכן שמה שהוא לא היה מרוצה אינו ראיה לאחרים, ורק בחברה שידועה בנכליה ורבים חללים הפילה והוא דבר רע לכל מכיריה מצוה להזהיר אחרים לבלתי יפלו בפח יקוש ומ"מ ראוי להתייעץ לפנ"כ עם דיין מה נכלל בגדר זה.

הרב חיים הררי