האם מותר לשנות את התאריך בצ'יק לתאריך מאוחר יותר?

שאלה:

צי'ק שעבר התאריך אם מותר להאריך על דעת עצמו התאריך שישנה את השנה וכיו"ב.

תשובה:

נראה שמותר שהרי אין ביניהם ויכוח אל חיוב הצי'ק והצי'ק בידיו ועומד לפרוע מתי שירצה אלא שעבר התאריך אך לא נמחל החוב, ועי' גם בדברי התומים המובא בנתה"מ סי' יב' סק"ג וכאן עדיך מיניה לכו"ע שאין כאן שקר כלל בעיקר החיוב ומשו"כ אינו דומה לדברי הש"ך ריש סימן עה' ודו"ק.

 הרב חיים הררי