בכי והספד בחנוכה

שלום

א. אזכרה של שבעה שנופלת בחנוכה, האם מותר לומר בה דברי תורה עם סיפורי שבח על הנפטר או שזה בגדר הספד ואסור?

ב. שאלה אחרת מאבלות, האם מותר לאדם לבכות בתפילה בחנוכה?

תודה

תשובה:

שלום רב

א. לא הבנתי את ההבדל בין זה להספד רגיל… דברי פרידה שאין בהם הספד יש כאלו שהקלו, אבל באופן כללי ראוי לדחות את ההספד לאחר חנוכה ואז ניתן יהיה לקיימו כראוי.

ב. בכי בתפילה אינו של צער ועצבות, אלא של כיסופין והתרוממות, וזה מותר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הבנתי אוקיי.
    אז אם אני מבין, להגיד איזה רעיון מהפרשה ואז להמשיך ולומר משהו בסגנון 'וגם המנוח היה בו את המידה הזו, והיה כזה וכזה, ואני ראיתי אותו שכך הוא עשה וכו וכו' זה ממש הספד ואסור?