אבל אם מתפלל לפני העמוד בחנוכה

בס"ד,
האם יש מנהג ליוצאי מרוקו שאין האבל בשנה אומר הלל ( בציבור כשליח צבור , אלא ביחד עם הצבור כן ) משום שיש בזה ניגון ושיר ?
וכן לעניין ניגון הפטרות וכו' ?

תשובה:

שלום רב

לגבי ההלל כך הוא המנהג הרווח שהאבל אינו אומר את ההלל לפני התיבה אלא מישהו אחר ניגש להלל, את ההפטרות הוא רשאי לקרוא ואין כל חשש.

מקורות:

ראה ט"ז סי' תרעא ס"ק ח ובפרי מגדים שם, ומה שכתב בזה שם בכנסת הגדולה. אגב מנהג החסידים שאבל כלל אינו ניגש לפני התיבה בחנוכה וראש חודש ושאר ימים שאין אומרים תחנון.