שליח שמברך על נר חנוכה והמשלח מדליק

שלום

אשה זקנה החיה לבדה וקשה לה לברך את ברכות החנוכה, האם אפשר שהבן/נכד שלה יברכו עבורה והיא תדליק, או שעל הבן לעשות את הכל – גם לברך וגם להדליק?

האם מותר לה להדליק את הנרות בישיבה ולא בעמידה?

ישר כח

תשובה:

שלום רב,

הוא יכול לברך עבורה ולהדליק. וגם אין כל בעיה שהוא יברך והיא תדליק.

לשאלתך, היא יכולה להדליק גם בישיבה.

מקורות:

כתב הב"ח בסי' תרע"ו מצאתי בהגה"ה אדם שהדליק נר חנוכה יכול להדליק לאשה ולברך וכגון שעומדת אצלו בשעת הברכה אבל בענין אחר נראה למהר"ח שאין לברך ע"כ ונ"ל דוקא המוטל על גוף האדם ולא על דבר הנתחייב ברכה וראיה מחלה ותרומה שהשליח מברך בלא המשלח ע"כ מצאתי". הובא במשנה ברורה תרעה סק"ט, וראה עוד באגרות משה או"ח א סי' קצ.

הצטרף לדיון

תגובה 1