שלח כסף שהוא חייב ולא זוכר באמצעות מי

כבוד הרב שלום וברכה,
חיים הוא מנהל מוסד בירושלים. פנחס מספק שירותי יח"צ ומשרדו בביתר עילית.
לאחר ביצוע עבודה כלשהיא, פנה פנחס לתבוע את חלקו מחיים, וזה הודיע לו שהוא יעביר את התמורה הכספית בידי פלוני.
כעבור כשלושה שבועות פנה שוב פנחס לחיים לשאול בידי מי בדיוק הוא העביר את התמורה ומה מספר הטלפון שלו, דא עקא, חיים טוען שהוא אינו זוכר למי העביר, וכי בזמנו הוא מסר את השם. גם בפניות חוזרות ונשנות לחיים, הוא לא הצליח להיזכר. פנחס לא מטיל פקפוק בכך שחיים העביר את הכסף לשליח, וגם לא בכך שחיים באמת לא זוכר.
אלא שכעת, חיים טוען שהוא מצדו העביר את הכסף, והוא כבר לא חייב, ופנחס טוען שהוא לא קיבל דבר.
כיצד יש לנהוג לדינא, במקרה כזה?

יש"כ על תשובתכם הרמה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם כאשר חיים אמר לפנחס שהוא מבקש להעביר לו באמצעות פלוני, השיב לו פנחס 'שלח' או 'בסדר גמור', לשון המשתמע כהסכמה, האחריות היא על פנחס. אם חיים לא אמר לו באמצעות מי, או שפנחס לא השיב לו כלום, או שהשיב בלשון המשתמע שהאחריות תהיה על חיים, כגון: 'העיקר שהכסף יגיע' וכדו', האחריות היא על חיים.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' קכא סעיף א. לשכוח את השם היא פשיעה, כאשר החייב היה יכול לשלוח דרך מי שירצה, עיין רמ"א שם סעיף יא, ולא כאשר סוכם על אדם מסוים, שאז גם התובע אשם בכך ששכח את השם.