מוכר באמזון אריזה כפולה במחיר פי ארבע

בכבוד הראוי יש לנו שאלה,
מפעל אחד פירסמו על אתר עמעזאן שלהם על סחורה שלהם שאם תקנו אחד באריזה מחירו עשר דולר ואם תקנו שנים באריזה מחירו ארבעים דולר האם יש בזה חשש אונאה או לא. מראה מקומות וטעם בבקשה,
תודה רבה והצלחה מרובה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

השאלה של אונאה היא רק במידה ויהודי מוכר ליהודי.

ישנה מחלוקת בין הדיינים בזמנינו כיצד קובעים אונאה. אם לפי המחירים בשוק, והיינו שאם המוצר יקר יותר מהמחירים היקרים הקיימים בשוק, הרי זו אונאה. או שלכל חנות יש מחיר לעצמו ואף חנות לא צריכה להתחשב במחירים של חנויות אחרות. במקרה זה, אם אריזה של שנים יכול לעלות ארבעים דולר בחנויות יקרות, אם מסתכלים על מחירי השוק, אין זה אונאה. אבל, אם מסתכלים על המחיר בחנות זו, לכאורה זו אונאה. ייתכן, שאף לסוברים שיש להסתכל לפי המחירים של אותה חנות, מכל מקום במכירה באמזון או באיביי, הכל חנות אחת, וככל שניתן למצוא עוד מוכרים של אריזה כפולה במחיר של ארבעים, אין זו אונאה.

מקורות:

המקור שכל חנות היא שוק בפני עצמו, הוא על פי דברי הערוך השולחן בחו"מ סי' רכז סעיף ז.