נרות חנוכה שנתרמו לבית הכנסת האם ניתן לתת אותם לעניים?

בס"ד,
מה הדין כוסיות עם שמן ופתילות מוכנות המיועדת לנר חנוכה, שנתרמו לבית כנסת , האם יכול גבאי בית הכנסת לתת אותם לעניים ע"מ שידליקו בהם בחג או שחייב להשתמש בהם רק לבית הכנסת ?

תשובה:

שלום רב,

בעקרון זה שייך לבית הכנסת והגבאי אינו יכול לתת אותו במתנה למישהו אחר גם לא לעני אחר. אולם לבית הכנסת אין בזה שימוש, מאחר שהגבאי ודאי לא מחוייב למכור את זה… הוא יכול לתת את זה לעני.