מאוד קשה לי בלי בת זוג

שלום אני מתחזק בשנה אחרונה ואני שומר נגיעה מלא. אבל נורא קשה לי אם זה אני מתגעגע לנשים ואני לא רואה את עצמי מתחתן 4 שנים הקרובות מאוד קשה חטא הברית ולא רוצה ליפול אבל זה לא קל שאתה לא נשוי מה אפשר לעשות בנתיים?

תשובה:

שלום רב,

עם כל ההבנה אתה לא היחיד שקשה לך בלי בת זוג… בשו"ע (אבה"ע סי' א') כתוב שאם מותר לדחות מעט את מועד הנישואין והחיפוש אחר בת זוג. זה רק בתנאי שאין חשש לעבירה. כלומר, בסיטואציה שאתה מציג כאן אין היתה להמתין. אז מדוע אתה אומר שאתה לא רואה את עצמך מתחתן בארבע שנים הקרובות? אדרבה נסה ללכת לכיוון הזה ולא לשקוע ביאוש ולקבוע שאתה לא תתחתן בטווח כה גדול. בנתיים נסה לעבוד על עצמך ע"י שקיעה בנושאים אחרים, בנושאים לימודיים, עשית קברת דרך ארוכה, וכתוב שהבא להטהר מסייעים אותו, ולכן בעזרת ה' היצר ירפה ממך מעט.

שיהיה בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היי, אני בן 21 ברוך השם ואני מרגיש עדיין ילד אני לא בנוי להחזיק אישה וילדים, אחי חזר בתשובה והתחתן גם בגיל שלי לפני שבע שנים, והיום הוא חובה גירושים מאוד קשים. לכן אני רוצה יותר להתבגר ויותר להתחזק בעבודת השם לפני שאני מקים בישראל.
    ןלצערי הרב אחי עזב את הדת לכן זה גם דבר שמפחיד אותי פוחד לעבור את מה שהוא עבר אני לא רוצה לאבד את הקדוש ברוכו