ברכות השחר למי שישן חלק מהלילה

כמה זמן יחשב לינת לילה האם כל הלילה מהשקיעה ועד עלות השחר או מספיק חלק מהלילה שיחשב לינת לילה ואם כן כמה שעות נחשב לינת לילה

תשובה:

שלום רב

לא הסברת את שאלתך…

אני מבין שכוונתך לענין ברכות השחר, למעשה מי שישן חצי שעה על מיטתו באיזה שהוא שלב של הלילה, בין צאת הכוכבים לעלות השחר, חייב בברכות השחר, וראה הרבה תשובות באתר במאגר השו"ת ערך ברכות השחר, לענין מי שהיה ניעור בלילה או בחלקו, מה מברך ומתי מברך.

בהצלחה