האם רב בית הכנסת יכול להיות גם חבר בעמותה של בית הכנסת

האם יש מניעה הלכתית לאדם שמשמש כרב בית הכנסת וחזן בית הכנסת בשכר , להיות אחד מחברי עמותה של בית הכנסת ? נשמח למקורות.

תשובה:

שלום רב,

אין מניעה (הלכתית) שיהיה גם שכיר של בית הכנסת וגם בעמותה, חברי העמותה הם בעצם שליחים של חברי בית הכנסת, ועליהם לקבל החלטות רק לטובת מתפללי בית הכנסת. לכן, כל החלטה הנוגעת לעניינו של הרב והחזן, אין זה ראוי שהוא ישתתף בו. אבל החלטות שאינם קשורים אליו אין לו בעיה לקבל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם הרב יכול לצעוק על מתפלל וותיק (כ-60 שנה) ולהוציאו מכלל ישראל מבית הכנסת?
    האם הרב יכול לתת הוראה של סגירת בית הכנסת עד לבחירת הוועד לבית הכנסת?

  2. כמובן מעשים אלו נשמעים חריגים מאוד, אבל יש גם צד שני, אני בטוח… ויכוחים כאלו צריכים להתדיין בצורה מסודרת מול רב או דיין בשמיעת שני הצדדים בפרוטרוט.