ספה שנשברה רגלה בשבת

יש לנו ספה בסלון די כבדה שאחת מרגליה נפלה ושמנו במקומה כמה ספרים .אם ילד מוציא הספרים בשבת האם מותר להחזירם? כמו כן אם הרגל נופלת בשבת האם ‏מותר לשים פעם ראשונה את הספרים? אני רוצה לציין שאם הספה רק על שלוש רגליים יתכן וזה יגרום נזק לרגלים האחרות ועוד שזה יגרום הרבה צער לאשתי. אני שואל מצד ביטול כלי מהיכנו.

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לשים שם ספרים [חול] אפילו פעם ראשונה, ואין כאן ביטול כלי מהיכנו, שהרי אתה יכול לקחת אותם במהלך השבת מתי שרק תרצה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    מה ששאל השואל, אם הרגל "נופלת" "בשבת" האם ‏מותר לשים פעם ראשונה את הספרים
    ובודאי שכה"ג אסור אפילו לטלטלה (שמא יתקע) כמבואר בש"ח ומ"ב ס"ק סט

  2. הערה נכונה, אבל זה רק כאשר ניתן לחבר את הרגל שוב, אני מבין מהשואל שאי אפשר לחברה שוב, והפתרון היחדי הוא להניח שם משהו, ובאופן זה מותר כמבואר במשנה ברורה שם.