הכשרת פלטה חשמלית

שלום.
אני רוצה לברר אך אני יכול להכשיר פלטת צליה (פלנצה) מנרוסטה של איסור

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בפלטה שצולים עליה ממש בשר – רשת צלייה, צריך להכשירה על ידי ליבון חמור באש עד שתאדים, קשה לעשות זאת בלי שתפגם באופן משמעותי… אבל אם מדובר בפלטה שעליה מניחים תבניות וכדומה, די בליבון קל, לנקותה היטב, להמתין 24 שעות ולהפעיל אותה על חומה מירבי שכל הבליעות ישרפו. לאחר מכן יש לערות עליה מים רותחים מקומקום פועל.

בהצלחה