ביקור קרובים באבלות

אני אבלה על אימי זל בחודש הראשון נאמר לי שאסור לי לבקר בבתיהם של ילדי כל החודש האם זה כך ? בני חוגג יום הולדת האם אסור לי לברך אותו ?

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור להכנס לבתים של אנשים אחרים, זו סתם אמונה טפלה… באופן כללי בכל שנת האבל כחלק ממנהגי האבלות, יש איסור על מסיבת מרעים כמבואר בשו”ע סי’ שצא, ולכן אין לבקר אצל חברים אפילו שאין סעודה ממש אלא רק במיני מתיקה כמו שרגילים. אבל ביקור סטנדרטי אצל הילדים לארוחת ערב וכדומה אינו נחשב מסיבת מרעים, במסיבת יום ההולדת עצמה, אני מניח שיהיו עוד אנשים קצת ומאכלים וכו', וזו כבר בעיה.