לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שכר לגוי שעבד בשבת

יש לי עובדת גויה אני משלם לה לפי שעה איך נכון לשלם לה עבור עבודה בשבת

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לשלם לה שכר על עבודתה בשבת, אבל יש הרבה מאוד פרטים לגבי אלו עבודות מותר לתת לה לעשות בשבת! אנשים חושבים שהכל מותר לתת לגוי לעשות וזו טעות, שכן מלבד האיסור של אמירה לגוי יש גם איסור הנאה ממעשה שבת שהגוי עושה עבור היהודי, תוכלי לראות בענין זה הרבה פרטים והלכות במאגר השו"ת שלנו ערך אמירה לגוי וערך מעשה שבת.

בהצלחה.