התרת נדרים

שלום רב, במהלך ויכוח עם בעלי על נסיעה שאנחנו אמורים ליסוע נשבעתי בבני שלא אסע לשום מקום עם בעלי ( דברים שנאמרו מתוך כעס ואינני התכוונתי באמת) בכל מקרה היום הנסיעה איך אפשר להתיר את הנדר ( אני בארצות הברית) חייבת להתיר במיידי

תשובה:

שלום רב

מקרה מצער מאוד, שהרי נדר זה דבר חמור מאוד. ומכל מקום נראה שכיון שמדובר בדבר שבינו לבינה הבעל יכול להפר את הנדר ביום שמעו, כלומר אם הנדר היה היום והוא מיפר אותו ואומר שאינו רוצה בו הוא בטל. אבל אם הנדר לא היה היום עליך לעשות התרת נדרים בפני שלושה אנשים המבינים ענין נדרים והתרתם.

שלא נדע צער וכעס.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היי תודה על המענה, אם אין 3 אנשים מביני עניין בסביבתי מה עליי לעשות? (אני בארצות הברית והיכן שאני נמצאת כולם גויים)

  2. אין לי פתרון. יש שהקלו בשעת הדחק להתיר נדר על ידי שליח, תנסי למצוא מישהו שמכיר אותך שיכול לעשות זאת בשליחותך.