דבר חריף שהתערב בתבשיל

חתכתי בסכין חלבי פלפל חריף ובצל ולאחר מכן שמתי עם עוד ירקות בסיר חלבי. ולאחר מכן כשהסיר רתח ערבבתי עם כף בשרית
מה דין התבשיל, הסיר והכף.
תודה

תשובה:

שלום רב

אם אין בתבשיל פי שישים כנגד אותם דברים חריפים, התבשיל אסור ויש להכשיר את הכלים. לספרדים יש להקל בזה יותר שאינו צריך הכשרה, כיון שמדובר בנ”ט בר נ”ט שהקל בזה השו”ע [ואף שהחמירו בנ”ט בר נ”ט בדבר חריף, כאן שהוא מעורב עם דברים אחרים אין לו כרגע דין של דבר חריף, וכל הבעיה היא רק מחמת שמעורב כאן בתבשיל טעם בשר מהבצל עם טעם חלב מהסיר, וזה לגבי הסיר נ”ט בר נ”ט].