נסיעה ברכב לתפילת ערבית במוצאי שבת

שלום וברכה
יש לי שאלה לגביי מוצאי שבת
במידה ופיספסתי את מניין ערבית הקרוב לביתי
האם אני יכול להגיד ברוך המבדיל ולסוע באוטו למניין מאוחר יותר

תשובה:

שלום רב,

גם מי שלא התפלל ערבית, ולא הבדיל על הכוס, יכול לומר ברוך המבדיל בין קודש לחול, ואחר כך לעשות מלאכות, [אמנם יש שכתבו שבעל נפש יחמיר ולא יעשה מלאכה רק אחרי שמתפלל תפילת ערבית ואומר ואתה קדוש].

מקורות:

שו”ע או”ח סימן רצ”ט סעיף י’ ועיין במשנה ברורה סק”מ שכתב שבעל נפש יחמיר ולא יעשה מלאכה רק אחרי שמתפלל ואומר ואתה קדוש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב
    האם גם נשים חייבות קודם להתפלל ערבית ולומר אתה חוננתנו לפני שמתחילות במלאכות או שדיי שיאמרו ברוך המבדיל ויכולות לעשות הכל למרות שלא עשו הבדלה עדיין?