עליה לקבר בזאת חנוכה

שלום וברכה

אבי נפטר בזאת חנוכה ג' טבת לפני כארבע שנים
השנה יוצא תאריך הפטירה ביום האחרון של חנוכה

האם עלינו לעלות לקבר ביום הזיכרון יום ראשון ג ' טבת או שעלינו לאחר או להקדים את העליה לבית העלמין שכן אין עולים בחנוכה

תשובה:

שלום רב,

אפשר לעלות לבית העלמין בחנוכה. לא עולים לקבר בחנוכה רק אם זה מביא לידי בכי, אבל אם אין חשש לבכי ניתן לעלות לקבר גם בחנוכה. לכן אין מניעה שתעלו ביום השנה – ג' טבת למרות שזה עדיין חנוכה.

ראה שו"ת יביע אומר חלק ז’ יו”ד סי’ מ”ב וגשר החיים פכ”ט הביא ב’ מנהגים בזה.