מילת פגים ביום השמיני

שלום רב….נולד לנו בן בחודש השמיני להריון המשקל סביר מעל 2.5 התינוק בריא האם חייבים לעשות ברית ביום השמיני …נאמר לי שצריך לחכות תשעה חודשים ורק לאחר מכן לעשות את הברית..אני מבקש אם אפשר לרשום מה מקור ההלכה..תודה רבה..שמי

תשובה:

שלום רב

אם הכל תקין וניתן מבחינה רפואית למול אותו ביום השמיני ודאי חובה לעשות זאת, הכלל ששמעת אין לו כל יסוד. הנושא הוא רק לגבי מילה בשבת, כיון שבזמן חז"ל ילד שנולד בחודש השמיני היה בחזקת נפל חלילה, נקבע שאין למולו בשבת אלא אם כן ניכר עליו שנשלמו שערותיו וציפורניו והוא ודאי אינו בחשש נפל. לכן לגבי מילה בשבת יש לשאול את המוהל, אבל ביום חול ודאי מצוה למולו בזמנו כיון שהוא כשיר לכך.

מזל טוב ורוב נחת.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד רסו יא.