טענת חוב ישן

שלום לכת"ר
מבקש לשאול על מקרה של קניית דירה לפני 40 שנה.
הגיע האדם המוכר לבן היורש כעבור 40 שנה מזמן המכירה ו-9 שנים מפטירת האדם הקונה בטענה שהקונה שילם לו רק 5000 וחייב לו את היתרה.
אין לו הוכחה לדבריו לא בכתב לא בע"פ ולא בעדים. מלבד הטענה, אם כי הוא מרשים שדבריו כנים.
לבן היורש לא ידוע דבר על כך.

מה עלינו לעשות?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

הסיפור נשמע רחוק מאד.. אבל בכל מקרה ההלכה היא שטוענים ליורשים שאביהם פרע את חובו, כך שלא ניתן להוציאם או לתבוע להם תשלום.