הוסיף מילה בקריאת התורה

בשבת הבעל קורא קרא "להמול לנו" במקום "להמול" וכבר גמרו את הקריאה וכבר גל לו את הספר (אך עוד לא קראו הפטרה) , מה היה צריך לעשות?

תשובה:

שלום רב

כאשר יש שינוי משמעות מחמת הוספת המילה, יש לפתוח שוב את הספר והעלות אדם שיקרא פסוק זה שוב עם עוד שני פסוקים סמוכים, אבל כשאינו משנה את המשמעות, ונראה שבמקרה שלכם אין שינוי משמעות, לא צריך לחזור ולקרוא.

מקורות:

ראה משנה ברורה קמב ס"ק ד, וע"ע כל פרטי הענין והחילוקים השונים היכן נזכר וכו', במשנה ברורה ושער הציון בסי' קלז סעיף ג.