בציעת הפת

לא ברור לי הנושא של בציעת פת בברכת המוציא. שאלות: האם בברכת המוציא חייבים לחתוך את הלחם, או את החלה בשבת, באמצעות סכין ? האם יש בעיה אם קורעים חלק מהחלה ביד בלבד, וכך אוכלים, ובהמשך כך מוסרים חתיכות מהחלה לסועדים ? אם זה חשוב, אני אשכנזי. תודה.

תשובה:

שלום רב

אין חיוב לחתוך בסכין דוקא [מלבד הענין האסטטי], אלא שיש ענין שכל המסובים יאכלו מפרוסת הבציעה, למשל, אם את חותך את החלה באמצע, אתה לוקח חלק אחד וממנו טועם ומחלק גם למסובים.

ראה שו"ע ומשנה ברורה בתחילת סי' קסז.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עניין חיתוך הסכין בלחם בשבת מלפני הברכה מובא במתיבתא . ברכות לט.ב בפניני הלכה בשם ספר "תורת חיים" משום עשיית הפרשת ביכורים ללחם שנעשה על ידי היכר בסימון בסכין
    ומובא במשנה ברורה רעד שנהגו גדולים לעשות זאת בשם המגן אברהם
    המדקדקים נוהגים לרשום בסכין קוד' ברכה [ב"ח סי' קס"ז בשם רש"ל וכ"כ בספר ת"ח]: