לא יודע אם הזיק כאשר פגע ברכב לפני שנתיים

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול מה הדין לגבי מקרה שארע לי ובכלל איך ההלכה תופסת את הדין הזה.

יום אחד לאחר התפילה, כשיצאתי מהחניה וניסיתי להסתובב פגעתי באוטו שחנה בצד. הייתי אז ילד נהג צעיר באותו זמן ומהלחץ לא עשיתי כלום. ואני בכלל בספק, כאשר יצאתי לבדוק אם אכן הייתה פגיעה במכונית או לא.
רציתי לשאול את הרב מה אני צריך לעשות? מה הדין? (עברו כשנתיים מאז…) האם חייב לשלם בכלל? והתייעצות איך לעשות זאת.
תודה!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם לא ידוע לך אם הייתה נזק, אינך צריך לעשות כלום.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' עה סעיף י. כמו כן, לא מצינו שיהיה חיוב לעשות צרכי רבים במזיק בשוגג שאינו יודע למי הזיק.