סיכמו עם מטפלת וחזרו בהם

שאלה:

סיכמו עם מטפלת ולפני שהתחילה לעבוד חזרו בהם האם אפשר לחייבם מצד שכירות נקנה בדיבור.

תשובה:

שכירות נקנה בדיבור הוא רק אם התחילו במלאכה כמבואר בסי' שלג ס"א ואין לומר דהא גם קודם שהתחילו במלאכה הרי יש תרעומת על החוזר דא"כ באופנים שצייר הש"ך בסי' שלג סק"א שאין הפסד ואין תרעומת מדוע לא נימא שלא יכולים לחזור כיון שהיה קנין וכן בגמ' ב"מ עד שלא התחילו במלאכה צא תאמר בלי התנאים שהתחייב בהם מדוע לא נימא א"א לחזור.

רב יצחק שובקס ורב יצחק מרקובסקי