קנה בחנות ולפני ששילם נפטר בעל החנות

שאלה:

החנות שעברה לידי היתומים ויש בהם גדולים וקטנים והגדולים עוסקים בחנות האם הקונה יכול להחזיר מה שקנה מהאב ועדיין לא שילם לבעלי החנות עכשיו

תשובה:

אם הקטנים נמצאים ברשות אמם והגדולים בחנות על דעתה א"כ נחשב כיתומים שסמכו אצל אפוטרופוס ואפשר להחזיר לבעלי החנות כמו מחזיר לאפוטרופוס  וכן אם כבר סידרו את עניני הירושה אך אם לא מסודרים הדברים הנ"ל יש בעיה להחזיר את התשלום מחשש שאינו מגיע לידי הבעלים ואם האב מינה את בנו לפני שנפטר לנהל את החנות נחשב הדבר כאפוטרופוס שמינהו אבי היתומים ואפשר להחזיר להם

רב יצחק שובקס ורב יצחק מרקובסקי