פינוי חפצי המוכר מהדירה

שאלה:

מכר דירה ולאחר חתימת החוזה שאל הקונה את המוכר מה עם הרהיטים שנשארו ענה המוכר אפשר להוציא אותם לאח"ז ביקש הקונה שעלה לו לפרק ולפנות את החפצים סך 2000 ₪ ותובע הקונה את התשלום האם חייב לו המוכר

תשובה:

הטור בסי' שעה היורד לשדה חבירו ואמר לו בעל השדה פנה אבניך חייב היורד לשכור פועלים לפנותם וביאר הב"ח כיון שנחשב מזיקו בהשתמשות המקום וכן בסי' קסו בנפל כותלו ואבניו לחצר חבירו כופין אותו לפנותם מחמת כך ונפסק בערוך השלחן . וא"כ בשאלה הזו אם המובן של חוזה המכירה היה שהמוכר צריך להשאיר לו דירה ריקה כגון שהקונה הולך לשפץ וצריך לכך שהדירה תהיה ריקה א"כ נחשב המוכר מזיקו בהשתמשות המקום וצריכים להעריך כמה עולה לפנות ולהוכיח שכך עלה לו לפנות וישלם המוכר אך אם לא היה משמעות כזאת שלפעמים משאיר המוכר דברים כאלו בדירה א"א לחייב אותו בתשלום על כך

רב יצחק שובקס ורב יצחק מרקובסקי