פיאות הראש/ומכונת גילוח של צומת

שלום וברכה.

רציתי לשאול (ולקבל תשובה):

1. עד היכן זה מקום פיאות הראש, שצריך להשאיר חצי ס"מ, ולא לגלח לגמרי עם מכונת הגילוח, האם עד אחר העצם, או עד סוף הנקב, כי יש הבדל בין ב' המקומות.

2. האם ניתן ומותר להשתמש במכונת גילוח של מכון צומת, ומה ההבדל בין שלהם לבין הרב גרוס שליט"א?

תודה רבה מראש.

תשובה:

המקום הוא עד סוף הקרקפת שזה סוף העצם בדרך כלל באמצע נקב האוזן.

אינני יודע לענות על מכונת מכון צומת, בגדול הם סוברים שכמעט כל המכונות כשרות, ומשום שלדעתם תמיד כשצריך שימוש של שני עזרים לגילוח [רשת וסכין] זה נחשב מספריים, אף שהחיתוך בפועל נעשה רק על ידי סכין אחד, כך שאינני יודע אם יש משמעות להכשר שלהם כל כך, כלומר הם לא מייצרים משהו מיוחד אלא חולקים על כל החשש הזה..

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. 1. הבנתי שזה בסוף העצם ובדרך כלל באמצע או סוף הנקב, אבל איפה נקרא הקרקפת, או סוף הקרקפת?

    2. לגבי המכונה, א"כ, אתם מעדיפים להשתמש עם של הרב גרוס. אבל האם זה נכון שזה משאיר יותר אורך זיפים מאשר של מכון צומת?

    תודה רבה.