לשלוח שליח לחתום כתובה עבור העד

עד כתובה שהוא כשר וירא שמים אך איננו יכול לחתום בגלל מגבלה גופנית האם מותר לו לומר לחתום עבורו לאדם אחר שראה את האירוע.

תשובה:

לא ניתן שאדם אחר יחתום. אין זה חתימת ידו. ראה בגיטין יט,ב עדים שאינם יודעים לחתום קובעים להם צורת חתימה כדי שהם יוכלו לחתום, וגם זה תקנה רק בגיטין. אבל בשאר שטרות אם יודעים לחתום חתומים ואם אינם יודעים אינם יכולים לחתום כמבואר שם. כלומר, אין אפשרות שמישהו אחר יתחום בשמם.