יעוץ – איך לומדים בעיון?

שלום לרבנים אני פשוט בתסכול עצום ביחס ללימוד העיון אני רוצה לילמוד אסוקי שמעתתא אליבא דבלכתא ולא יודע מה לפתוח מה לעין במה לדייק איזה רשי לדיק וכו פשוט מרגיש שהרבנים לא נותנים מענה ושואל ומנסה להיתיעץ ועושה מאמץ והיתחתנתי לפני כמה חודשים ואין אני יכול לעבור ישיבה האם יש דרך לעזור לי אשמח מקרב לב אם תוכלו לעזור לי בקשר ללימוד עיון תודה רבה!!!!!

תשובה:

שלום רב

ראשית הלחץ ממש מיותר… עוד לא שמעת על אדם שמתוך לחץ קיבל הנאה מהלימוד… לאט לאט.. שנית מזל טוב! שתזכו  להקים בית נאמן בישראל, מלא שמחה תמיד!

ולעצם הענין, העיון האמיתי הוא ללמוד מתוך הבנה! אל תלך בגדולות, פשוט לשים לב שמבינים הכל, ומה שלא מבינים לשאול ולעיין בספרי המפרשים ראשונים וגדולי האחרונים כמו מהרש"א ופני יהושע, לסכם את הסוגיא בכתב, מחלוקות ראשונים ההבנה במחלוקת וכו', בלי נסיון לחדש חידושים מפליגים רק להבין הכל טוב, ולהחזיק בראש טוב את כל חשבון הסוגיא. לאט לאט תתפתח יותר ויותר, תראה שהשאלות יותר מחושבנות ויותר טובות, ההבנה יותר מעמיקה, עם הזמן ואז גם ההנאה תהיה גדולה בעזרת ה'.

בהצלחה רבה!