שירת נשים באופן שהזמרים לא רואים את הנשים משתתפות בשירה

שלום
רציתי לשאול לגבי הופעה של זמרים לנשים בלבד.
האם מותר לשיר/לרקוד בהופעה?
מדובר באולם ענק(בנייני האומה)
כלומר, רוב הסיכויים שהם אינם יכולים לשמוע/לראות את הבנות.
אשמח למקורות עליהם מסתמך פסק הדין
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מה זה רוב הסיכויים. אם הם לא יוכלו לשמוע את הבנות ולא לראות אותן רוקדות, אין כל מניעה לעשות זאת.

אולם אם הם יכולים לשמוע אותן שרות אפילו אם הם לא ישמעו ספציפית אישה זו או אחרת אלא ישמעו קבוצת נשים שרות זה אסור. הגמרא במסכת מגילה (כא,ב) אומרת שתרי קולי לא משתמעי (שתי קולות אינן נשמעות). אולם זה לא נאמר באופן שיש חביבות לשמוע את הקולות. ולכן ברור שכמה נשים ששרות זה איסור גמור. בנוסף, הסברא הפשוטה היא שהכלל ששתי קולות אינן נשמעות, נאמר באופן שיש איזה ענין או צורך לשמוע קול אחד, אבל במקרה זה שאין כל בעיה ואולי גם עדיף מבחינה מוזיקלית לשמוע כמה ביחד – אסור. בשו”ת שרידי אש צידד להקל בזה בשעת הדחק גדול מאוד לתנועת נוער אחרי השואה שלא היתה להם כל דרך אחרת לרכז את הנוער סביב יהדות, אבל סייג את דבריו מאוד, לכן בהופעה כזו שהזמרים רואים ושומעים את קבוצת הנשים שרות ודאי שזה אסור.