פת ישראל – הדלקת התנור פעם בשבוע על ידי יהודי

פת ממפעל גדול שתנורו דולק כל הזמן במשך שנים רבות. לפני שנים יהודי הדליק שם האש ומאז נשאר דלוק. האם נהוג להחשיב זה כפת ישראל, כדברי הבית הלל יו"ד קיג או שנהוג להחמיר שרק עד כשבוע נחשב כבישול ישראל. שות אגודת איזוב המדברי יוד יג.

תשובה:

שלום רב

נתקיים בך "שאלת חכם חצי תשובה"… למעשה בספר הכשרות של הרב פוקס עמ' תמג הביא על פי השדי חמד אסיפת דינים א, טו, שאין להקל אחר יותר משבוע, אולם ניתן לפתור זאת בקלות, על ידי שיהודי יגביר את חום האש פעם בשבוע. ואגב כל הקולא הזן של שבוע היא רק לדעת הרמ"א ומנהג בני אשכנז, לדעת השו"ע שם בכל אפייה חדשה צריך היכר.

ואגב צריך לדעת, שבזמנינו שהלחם מורכב מהרבה מאוד חומרים, יש גם בעיות כשרות רבות, ולא רק בעיה של פת עכו"ם!