שנת אבל

שלום אימי נפטרה בספטמבר הזה. הקבורה היה ב א׳ באלול לפני 3 חודשים השאלה מתי השנה שלה בדיוק ומתי יוצאים מאבל ??

תשובה:

שלום רב

יום השנה נקבע לפי יום הפטירה ולא יום הקבורה. צריך לבדוק האם הפטירה אף היא היתה בא' באלול.

האבלות היא 12 חודש, עד א' באלול הבא, אבל התפילות לפני העמוד והקדיש ברוב הקהילות רק 11 חודש, עד א' באב. יש שנוהגים להפסיק רק שבוע ואחר כך שוב לומר קדיש עד ה12 חודש, כדאי לברר את מנהג קהילתכם.

כדאי לעיין במאגר השו"ת שלנו בערך אבלות הרבה מאוד הלכות ופרטים בענין האבלות.

בשורות טובות.