פרווה במיקרוגל חלבי

שלום וברכה רבי ירוחם שליט״א

אשתי רוצה לדעת, מקרוגל חלבי, ומחמם בו דבר בחזקת פרווה לא מכוסה (אורז למשל). האם אפשר לאוכלו עם בשר ביחד. מדובר קודם 24 שעות משימוש חלבי.

יישר כח
ידידך אברהם

תשובה:

אם המיקרוגל נקי זה בסדר, כמו כל כלי בשרי שבישל בו פרווה והוא אינו בן יומו שלספרדים מותר אפילו לכתחילה, אבל אם אינו נקי ובדרך כלל יש עליו התזות והוא אינו נקי, זו בעיה, כיון שיש בו אדים שנעשים חלביים ממש.

בהצלחה ויום נעים