עמידה בזימון / כשרות קפסולות קפה

א. אשתי מעוניינת לרכוש מכונת קפה עם קפסולות "לוואצה", הקפסולות כשראותם UK, על פי שיחת טלפון איתם. האם כשרות זו מספקת לקפסולות קפה?

ב. יש שכאשר עושים "זימון", מתרוממים מעט מכסאם כאשר אומרים "אלוקינו", האם כך צריך לנהוג, האם יש לכך מקור?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

א. אם מדובר בקפסולות קפה ללא טעמים שונים, אלא קפה נטו, אין צורך בכשרות.

ב. יש לכך מקור, ראה דרכי חיים ושלום אות שה, וראה שו"ת חתם סופר או"ח סי' נא שיש שנהגו לעמוד ממש, אבל לא ראיתי היום שנוהגים כך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ב. ראיתי רבים שנוהגים כך. בעיקר בחב"ד (מתרוממים מעט), אבל לא רק – ראיתי לפחות אחד שאינו חסיד כלל שמתרומם מלא קומתו בשם ה' שבזימון.