כתיבת סיפור שיעשו ממנו סרט מעורב גברים ונשים

שלום, האם מותר ליהודי לכתוב סיפור סקריפט לעשות סרטים? הרעיון הוא למכור את התסריט , ואע״פ שהסיפור הוא לא תורני כלל אבל הוא לא מכיל שילוב בין נשים לגברים, אם זה ימכר הבמאי או אלו שיקנו את הסיפור כנראה ישלבו תכנים אסורים. האם מותר?

תשובה:

שלום רב

אם הסיפור עצמו הוא בסדר, אתה לא אחראי לכך שאולי יעשו עם זה דברים אסורים. ידוע פסק דינו של הגר"מ פיינשטין שמותר להשכיר אולם לחתונה מעורבת, כיון שאתה משכיר לחתונה וזו בחירה של בני הזוג להחליט כיצד הם מבצעים אותה, האיסור של לפני עיור לא תתן מכשול הוא כאשר אתה מספק דבר שבעצמותו הוא אסור. ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד
    האמת שתיאטרון וסרטים הוי מושב ליצים כמו שאמרו חז"ל בסמכת ע"ז י"ח ב'
    וכל סיפור שאין בו ענין תורני או שמביא לידי יר"ש וכיו"ב גם הוא כמו כן כידוע בשו"ע או"ח ש"ז סט"ז
    ואף כי קשה בדורנו לשמוע, אבל כדאי לפרסם דברי חכמינו אולי יזכה מאן דהו להיישיר דרכיו באורחות יושר