כתיבה בשבת לאשה שאינה דתית

בס"ד
כתיבה בשבת:
חברתי דתיה ואיני רוצה לפגוע ברגשותיה כאשר אני מתארחת אצלה בשבת כדי לשמוע את תולדות חייה. האם מותר לי לכתוב ואם כן, על מה עדיף: המחשב שלה, הלאפטופ שלי, או כתיבה במחברת? אודה מאוד לתשובתכם.

תשובה:

שלום רב

לחלוטין לא הבנתי את שאלתך. אני מבין שאת יהודיה, אם כן אסור לך לכתוב בשבת בשום אופן, אין לזה כל קשר עם רגשותיה של החברה, את יהודיה כמוה ומצווה בכל המצוות. וכמובן אסור לה לספר לך את תולדותיה אם על ידי כך היא מכשילה אותך בכתיבה בשבת, כך שאם את כותבת את בעצם מכשילה אותה באיסור שלא היתה רוצה לעבור עליו.

בשורות טובות ושנזכה כולנו לקיים כל מצוות ה' באהבה.

הצטרף לדיון

תגובה 1