ההבדל בין גבינה של נכרי לחלב נכרי

שלום כבוד רבני האתר.
1. האם לנו השליחים הפועלים באדמת נכר ואין כמעט מוצרים כשרים, ייחשב כשעת הדחק לאכול מוצרים עם אבקת חלב נוצרי?
2. מפעל שחולב פרות רק לעשיית גבינה, האם מותר לעשות גבינה כשרה שישראל לא מפקח על חליבה. יש לציין שהמפעל מוכר לישראל גבינה מוכנה, כך שלישראל לא אכפת אם החלב יהיה הרבה או מעט, יוצא שאין סיבה שהגוי יערב חלב טמא.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

יש כאן טעות בשאלה! הנדון של חלב נכרי הוא רק לגבי חלב, גבינה של נכרי גם כשאין בה חשש חלב טמא יש איסור גמור מדרבנן לאכול אותה! משום שהיו נוהגים להעמיד את הגבינה בקיבה של בהמה וטעמים נוספים, זה איסור דרבנן גמור, רק בחלב נכרי יש את הנושא של שעת הדחק ונדונו של הגר"מ פיינשטין לגבי פיקוח השלטונות. למעשה מי שנמצא במקום שאין בכלל חלב ישראל, יכול להקל לגבי ילדים או אנשים חלושים לקחת חלב של נכרי אבל כאמור לא גבינה. המלצה שלי, לכם כשלוחים, לקחת פרויקט ולארגן חלב ישראל, זה יהיה אחד הפרויקטים שלכם למען הקהילה היהודית המקומית.

על גבינת עכו"ם ראה רמב"ם מאכלות אסורות פ"ג הל' יד.

על חלב עכו"ם ראה עוד כאן בהרחבה.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה רבה על התגובה המהירה, כמובן שידוע על הגזרה על הגבינה, אלא בשאלה נשאלה שאת הגבינה עושים תחת פיקוח יהודים ירא שמיים, רק החלב כמו שתואר בשאלה.
    וגם אם נדייק בשאלה ראשונה הדגש יותר על אבקת חלב וכל מני מוצרים שמכילים אותו.
    יישר כוח