לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם גם בתביעות שאינם ממוניות הולכים אחר הנתבע?

האם הדין שבבחירת בית דין הולכים אחר הנתבע זה רק בדיני ממונות או בכל תביעה??

תשובה:

שלום רב,

לכאורה בכל המקרים הדין הוא שהולכים אחר הנתבע. ובדאי לפי מה שכתב הגר"א (סי' יד ס"ק יח) בטעם הדין שהולכים אחר הנתבע משום דמאן דכאיב ליה כאיביה אזיל לביה אסיא. כלומר, כשם שהתובע צריך להביא ראיות לטענתו אחרת לא מוצאים מהנתבע, כך גם הוא זה שצריך ללכת למקום שהנתבע רוצה משום רק משום שאינו יכול לכפות על התובע לבוא למקום שהוא בוחר. א"כ בודאי שגם בנושאים אחרים הטיעון הזה קיים.