לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברכת הלבנה בליל שבת

אם יש ציבור גדול של מתפללים בני ספרד, שמגיעים רק ביום שישי בערב , האם מותר על פי דין לעשות ברכת לבנה ביום שישי ? שאם לא כן , הם לעולם לא יעשו ברכת הלבנה …
אני אשמח למקורות.

תשובה:

שלום רב

במשנה ברורה בסי' תכו ס"ק יב מבואר על פי גדולי הפוסקים, שאם הזמן עובר ויש חשש שאם לא יברך עתה יפסיד את המצוה, מותר לברך בליל שבת, וראהעוד דעת תורה שם ועוד אחרונים, ולפי דבריהם מבואר שאין הכוונה שמחמת הטעמים שיש על פי סוד בענין זה כלל לא תיקנו את הברכה בליל שבת, אלא הברכה קיימת אלא שלכתחילה יש להמנע מכך, ולפי זה אפשר שאתה צודק שאם ברור שלא יאמרו בלילה אחר יכולים לומר בליל שבת ובלבד שיכריזו בקול גדול לפני אמירת הברכה שידעו הכל שאין אומרים ברכת הלבנה בליל שבת מכמה טעמים על פי סוד, ואנחנו אומרים כך כי יש כאן אנשים שלא יאמרו במוצאי שבת וחבל, ולכן מי שיבוא לבית הכנסת במוצאי שבת לא יאמר עכשיו אלחא במוצאי שבת, כך יהיו הדברים ברורים ולא יבואו בעתיד למכשול ולטעות.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני מכיר את מנהגכם, אבל ריקוד שהוא יותר כמו הקפה בהליכה דמוית ריקוד כמו שעשים האשכנזים – אינה ריקוד האסור בשבת.