ציורים או מילים על מגילת אסתר

שלום.
רכשתי מגילה לחבר. אני מעוניין לכתוב הקדשה עליה. מה הדרך הנכונה הלכתית לעשות כן?
מותר לכתוב על המגילה? בצדה?

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין יש להקל בענין זה יותר מבספר תורה ואפשר לכתוב מאחורי הקלף, ראה שו"ע סי' תרצא סעי' ט שמגילה מנוקדת אינה פסולה בדיעבד, וראה שו"ת זרע אמת ח"א סי' ק שיש שנהגו לצייר על המגילה, והובא שבמגילה של החתם סופר היו סימונים של קרי וכתיב [ואיש לא עמד בפניהם לפניהם וכיוצא בזה] ולכאורה לפי דבריהם יש להקל גם לכתוב באחוריה. אבל המנהג להחמיר שלא לעשות זאת, ראה משנת הסופר סי' כח, ובפרט להוסיף מילים שלכאורה חמור יותר, ולכן עצתי לך לא לכתוב על המגילה עצמה אלא לעשות לה עץ חיים ולכתוב עליו, או קופסא יפה ולכתוב עליה.

בהצלחה