טבילת ספל קרמיקה מצוייר

שלום רב
האם ספל קרמיקה מתוצרת חו"ל שנקנה בצורתו הגולמית (כולו לבן) כדי לאייר עליו ולקשטו, והאיור והקישוט בוצע ע"י יהודי וכן הצבע נאפה בתנור לאחר הצביעה – האם חייב טבילה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

עוד קודם שנדון בעצם השאלה המענינת נשמע שמדובר בכלי קרמיקה ללא ציפוי זכוכית, אחרת לא ניתן היה לצובעו, כלי כזה אינו חייב טבילה, ראה רמב"ם מאכלות אסורות פרק יז הל' ו, וערוך השולחן סי' קכ סעי' כט, דרכי תשובה שם ס"ק ע.

ולעצם הענין, נראה שאם מדובר בספל גולמי לגמרי, שאינו יפה, ומכובד לשימוש כך , הציור עליו בהחלט נחשב גמר מלאכה על ידי ישראל. אבל אם הספל ראוי לשימוש גם כך, נרא שציור בעלמא אינו גמר מלאכה.