לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם ניתן לסמוך על חבר חילוני שמוכר שווארמה

שלום לרבנים רציתי לדעת מה הדין יש מוכר חילוני [מוכר שווארמה} שאומר שהכשרות מהודרת אבל לא מוכן לשלם הרבה כסף בשביל בדץ ולכן מסתפק בכשרות של קרית ארבע האם מאמיננים לו? ועוד מה רמת כשרות קרית ארבע? ובכלל אם רוצה לשאול כשרות מסוימת איך אדע מהי רמתה ואיזה שאלות צריך לשאול אותם כדי לוודא? תודה רבה!

תשובה:

שבוע טוב,

ברור שאינו נאמן. כך נפסק בשו"ע יו"ד סי' קיט החשוד על הדבר אינו נאמן בו. בנוסף, אם הוא מחלל שבת בודאי שאינו נאמן להעיד על הדבר אם הוא אסור או מותר. לכן ללא השגחה שממנה הוא ירא ודאי שלא ניתן לסמוך עליו, למרות שהוא חבר שלך. לעצם השאלה האם ניתן לסמוך על הרבנות בקרית ארבע, איני יודע, אני לא מכיר את הכשרות הזו.