תנאי עבודה המשתנים

שאלה לי לכבוד הרב יותר בתאוריה
אני שו״מ בישיבה כבר כחמש עשרה שנה
ויש כל מיני התנהגויות שאינני יודע אם הם צודקות אבל הם כבר מושרשים שנים, לדוגמא כשמישהו מהצוות מדבר דרשה לבחורים יתר הצוות לא נשאר לשמוע אלא הולכים לעניניהם וכן לאחר שחרית כשיש יארצייט וכדו ואז הסדר מתחיל מאוחר הצוות מאחר לבוא בהתאם
ולאחרונה נחה הרוח על הראש ישיבה באומרו אני משלם לצוות להיות כאן כל זמן הסדר הם צריכים להיות כאן בין אם יש סדר או אין סדר וכמו כן בכל דרשה הם צריכים להשאר
באופן עקרוני אין לי בעיה אם זה אבל חשוב לי לדעת האם הלכתית הוא צודק

בתודה רבה

תשובה:

שלום רב,

מה שהראש ישיבה נותן לצוות להעדר בשעת דרשה וכדומה הוא כי באותו זמן הוא לא צריך אותו ברגע שהראש ישיבה מקפיד על זה (והוא משלם על השעות האלה או שהם כלולים בהסכם השכר) ודאי שזכותו לדרוש נוכחות.