להכניס מתווך נוסף

בסד
שלום לרבנים שליטא,
ברצוני לדעת האם מותר לי להגיע לדירה שהיא בבלעדיות אצל מתווך א דרך מתווך ב שהוא חבר שלי כך שהם עושים שיתוף פעולה שמתווך א מקבל עמלה מהמוכר ומתווך ב ממני הקונה.
המטרה של מהלך זה הוא לחסוך לי את עמלת התיווך שמתווך ב לא יקח לי. האם זה מותר ליזום זאת מצידי?

תשובה:

שלום רב,

אם הידיעה על הדירה הגיע ישירות אליך דרך מתווך א יש להקפיד לא להכניס מישהו אחר כמבואר בערוך השולחן אבל אם לא, אין בזה בעיה.